Recepten voor een evenwichtige voeding
Bessenshake met limoen
Ingrediënten voor 4 porties:
- 100 g blauwe bosbessen
- 50 g zwarte aalbessen
- 400 ml sojamelk (bv. met calcium)
- 1 snuifje kaneel
- 1 onbehandelde limoen (schil, sap)
- 2 el honing
- een beetje verse citroenmelisse
Benodigde tijd:
Voorbereiding: 15 min
Koken/koelen: 0 min
Bereiding: 15 min
Bereiding:
Spoel de bessen kort af met koud water, zoek ze uit en laat ze op een doek uitlekken. Meng de vruchten met zeer goed gekoelde sojamelk, kaneel, limoensap en honing. Pureer met de pureerstaaf of in de mixer. Spoel de melisse af en schud droog. Trek de blaadjes van de stengels. Verdeel de shake over twee glazen. Versier met limoenschil en melisse.
Aspergecarpaccio met kalkoenborst
Ingrediënten voor 4 porties
- 300 g kalkoenborstfilet
- 150 g groene asperges
- 150 g witte asperges
- 50 g cocktailtomaten
- 30 g raketsla, versnipperd
- 20 g zoete mosterd
- 1 tl rode peperkorrels
- 50 ml olijfolie
- 1 takje kervel
- zout en peper uit de molen
- sap van een kleine citroen
Benodigde tijd:
Voorbereiding: 40 min.
Koken/koelen: 0 min.
Bereiding: 40 min.
Bereiding:
Schil de witte en groene asperges. Snijd het onderste gedeelte eraf en kook ze beetgaar in gezouten water. Spoel ze af met koud water. Leg de asperges 30 minuten in het diepvriesvak. Snijd de licht bevroren asperges zoals carpaccio in zeer dunne reepjes en kruid ze met zout en peper. Was de tomaten en snijd ze in vier. Snijd de fijne kalkoenborstfilet ook in dunne reepjes en voeg die bij de asperges. Besprenkel met het sap van de citroen en met de olijfolie. Versier met kervel en enkele peperkorrels.
Voedingswaarde: per portie: 18 g eiwitten, 14 g vetten, 3 g koolhydraten, 218 kcal
Zalmforelfilet met groenten
Ingrediënten voor 4 porties:
- 800 g zalmforelfilet
- 2 tomaten
- 1 kleine courgette
- 200 g champignons
- 1/2 kleine bleekselderij
- zeezout
- peper uit de molen
- 1 el walnootolie
- peterselie
Benodigde tijd:
Voorbereiding: 30 min.
Koken/koelen: 0 min.
Bereiding: 30 min.
Bereiding:
Maak de groenten en de peterselie schoon en was ze. Snijd de tomaten in acht stukken, de courgettes en de champignons in ongeveer 0,5 cm dikke schijfjes, de bleekselderij in 1 tot 2 cm lange stukjes. Hak de peterselie grof. Meng alle groenten en de peterselie in een schaal en kruid ze met een beetje zeezout en grove peper uit de molen. Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie van 30 x 50 cm met de walnootolie. Leg op elk stuk folie 1 zalmforelfilet en kruid. Breng op elke zalmforelfilet een vierde van het groentemengsel en wikkel de vis en de groenten stevig in de folie. Leg de pakketjes ongeveer 15 tot 20 minuten op een rooster in de oven op middelhoge temperatuur.